Opa en Oma - Reisverslag uit Philipsburg, Sint Maarten van Wouter, Maaike, Kas, Tess en Liss Waal - WaarBenJij.nu Opa en Oma - Reisverslag uit Philipsburg, Sint Maarten van Wouter, Maaike, Kas, Tess en Liss Waal - WaarBenJij.nu

Opa en Oma

Blijf op de hoogte en volg Wouter, Maaike, Kas, Tess en Liss

05 Maart 2018 | Sint Maarten, Philipsburg

Opa en Oma zijn er! Heerlijk! Eerst pannenkoeken samen eten, daarna de koffer uitpakken en de meegebrachte kaartjes (dank Evy en Anouk!) lezen en de pindakaas en hagelslag veilig stellen! De volgende dag gaan de kinderen gewoon naar school! Maar eerst even gezamenlijk ontbijten. Opa en Oma hebben niet zo goed geslapen...goh al die hanen die tekeergaan, een buurman die vanaf 3 uur bezig is en om 5 uur weg gaat... Tis even wennen om hier te slapen.

Liss heeft dinsdag een privedagje met opa en oma, ze hoeft niet naar school. Ze heeft sowieso last met afscheid nemen en vooral als er dan 2 mensen thuis zijn die je hebt gemist......lastig. Wat een luxe dat het dan zo even kan. De rest van de week gaan we gewoon naar school en werk. Opa en Oma verwennen ons met het betalen van de boodschappen. Op woensdag gaan we samen zwemmen, Wouter komt na schooltijd ook even. Heerlijk zo samen! Snorkelen en lekker in de zee zwemmen. Al zijn er best hoge golven.....Je merkt dan goed de onderstroming. Door de golf word je richting strand geduwd om vervolgens door de onderstroom weer meegetrokken te worden. Vandaag (5 maart) weten we waarom de golven hoger waren dan anders. er is sprake van Swellmegaddon. Doordat er vanuit de USA sprake is van Windmageddon (heul veel wind), heeft de Caribbean last van hoge en sterke golven. Vanaf zondag waarschuwen ze hiervoor, de golven zijn hoog, gevaarlijk en kunnen de naastgelegen weg overstromen. We hopen dat volgende week het strand er nog wel gewoon is... Helaas zullen we waarschijnlijk komende week niet kunnen zwemmen.

Op donderdag heeft Maaike haar eerste Zumbales gehad. Samen met 2 andere Nederlandse...we waren ook de enige 3 blanken... Er werd flink geschud met billen, heupen, eigenlijk met alles wat kan schudden. Dan ben je toch wel even die Nederlandse hark!

Vrijdagavond zijn we naar de opening van een nieuw restaurantje/ cafe geweest. De meiden hebben heerlijk gespeeld, er waren ook vriendinnen van school. Na een paar corona's en cocktails weer naar huis, de volgende dag weer vroeg op. We gaan de Quill weer beklimmen!

8 uur stonden we weer paraat! Florian ging ook mee! Gezellig, Kas geniet van alle nieuwe moppen en probeert er zelf ook een paar te tappen, de meiden maken handig gebruik van hem tijdens het klimwerk! Zie de foto's voor alle mooie uitzichten! Deze keer zijn we allemaal naar de top geklommen. Vorige keer was het door de regen iets te gevaarlijk voor de meiden.

De rest van de middag hebben we lekker relaxed en Tess heeft nog met Era gespeeld.

's Avonds zijn we uit eten geweest bij de Harbour Club! mmm hamburgers en pizza's.

Zaterdag had Wouter de opening van de volleybal. Hij is ingedeeld in de hoogste competitie van Statia! Er doen in totaal drie teams mee...dus 7x tegen dezelfde tegenstanders haha. Maar de opening werd officieel geopend door een het zingen van het volkslied, voorstellen van de teams en een gebed. De minster van sport opende de eerste wedstrijd met een opslag. Deze ging regelrecht het net in....dit leverde het nodige gelach op de tribune! Wouter zit in een team met Florian en Yannick en 7 andere Statiaanse (flink hard smashende) medespelers. Yannick en ik zijn allebei 2 meter, maar bewijzen duidelijk dat 'White men can't jump!'

Op zondag zijn we naar de kerk geweest, met opa en oma! We proberen geregeld naar de kerk te gaan, alleen als we ons verslapen en tijdens de vakantie slaan we over. Aan het einde van de dag hebben we nog even bij een cafeetje bij de zee wat gedronken (Mazinga, waar er Leffe blond te koop is!).

Op naar een nieuwe week!

• 06 Maart 2018 - 14:11

De Waaltjes:

wat heerlijk dat opa en oma jullie zo verwennen en dat ze er zijn!
    Ieder zondag naar de kerk. Wat leuk dat jullie dat doen. Heel veel plezier nog met opa en oma
    we denken aan jullie xxx