bijna vakantie...
Blijf op de hoogte en volg Wouter, Maaike, Kas, Tess en Liss
24 Juni 2018 | Sint Maarten, Philipsburg
weer tijd voor bijpraten!!
Even een aanvulling op het vorige verslag, dat heeft Wouter vooral geschreven. Het stuk over het begeleiden van de leerling ging over hemzelf en 2 leerlingen uit zijn groep. Deze week was de begeleiding voor het laatst en zijn ze gaan zwemmen met z'n vieren. Wij waren ook al van plan om te gaan zwemmen, dus we hebben elkaar daar gezellig ontmoet. Zie foto's!! 2 trotse jongens die stralend met meneer Florian en meneer Wouter aan het zwemmen zijn. Een van de jongens vond het niet fijn om water in zijn ogen te krijgen. Hij mocht de zonnebril van Wouter lenen, staat stoer he!!
8 juni waren we 11 jaar getrouwd!! De kinderen hadden mooie tekeningen gemaakt en zelfs een cadeautje gekocht voor ons! Een hele mooie flesopener (die kon je hier als souveniertje kopen). Luv ya guys!!! 's Avonds hebben we het gevierd met een etentje samen met Denise, Florian, Danielle en Linn! Gezellig!! En ook nog een heel lekker cadeautje gekregen....
De week daarna hadden Tess en Liss een uitje naar de bibliotheek! Er werden boekjes voorgelezen (Dikkie Dik, Wie heeft er op mijn kop gepoept...), geknutseld en er was een poppenkast. De meiden hebben genoten. Heerlijk om voorlezen te worden (in het Nederlands). Alles werd georganiseerd door studenten van het Voortgezet Onderwijs, het was een project van het vak Nederlands. De meiden hebben genoten!
Het weekend daarna was het dubbel feest! Florian was jarig (ietsje jonger dan W&M :) ). Hij kreeg een prachtige taart in de vorm van een koffertje. Maaike heeft ook weer wat geleerd... Makita...top gereedschap! Detail, let op de pet van Florian, mooiste cadeau van de dag!
We hebben ook weer een nieuw huisdier welkom geheten...een mega grote krab! Waaaaahhh... Hij zat na een flinke regenbui verstopt in een hoekje. Met 2 tennisrackets heeft Wouter hem klem gekregen. Eerst probeerde de krab nog te vluchten, regelrecht richting voordeur. Ah daar stonden Liss en Maaike, een sprintje naar binnen! Dat is op film vastgelegd, maar voegen we natuurlijk niet bij deze blog :)! We merken dat het warmer weer wordt, daardoor komen er ook wat meer dieren binnen. Vooral wat meer grote kakkerlakken (joepie).
Wouter heeft een 2-daagse training gehad met andere leerkrachten, IB'ers en ortho's van het eiland. Dit was gericht op het kunnen ondersteunen, voorbereiden van kinderen op eventuele nieuwe orkanen. Heel belangrijk, afgelopen orkaanseizoen heeft grote impact gehad op de kinderen. Sommige kinderen waren op St Maarten, anderen hebben familieleden na de orkaan in huis gehad, in de klas zaten ook kinderen vanuit St Maarten en ondanks dat de orkaan niet recht over Statia is gegaan, was het ook hier erg spannend! Wie weet wat er allemaal komen gaat dit seizoen. Hopelijk blijft het bij een tropische storm.
17 juni hebben we ook hier vaderdag gevierd! Mooie tekeningen en knutselwerkjes van school. Ook hadden we nog 2 cadeautjes in petto! Eigenlijk 3, 's ochtend gestart met een lekker croissantje! Liss had een mooie ketting voor papa uitgekozen en 's middags mochten Kas en Papa snorkelen!! Bij de duikschool kan je een boot regelen voor 6 personen en een duikinstructeur brengt je dan naar een mooie snorkelplek. Aangezien Wouter en duiken het niet gaat worden, is dit toch een mooie manier om de prachtige onderwater natuur te kunnen zien. Samen met Yannick, George, Mathieu en Florian zijn ze met snorkelbril en flippers in de boot gestapt! Een half uurtje varen en dan heb je ook wat!!! Ze hebben gespot: 3 roggen, een schildpad en een ....haai!!! Ook prachtig koraal een duizenden kleine visjes! Ze hebben genoten! Daarna heel toepasselijk weer samen afgesloten bij Mazinga met een biertje!
Deze week waren er 3 superblije kids in huis!!! Toen we terug kwamen van school stond er een pakketje te wachten op tafel!! Kas zag hem als eerst....aaaah van de Springplank!!! Stuiter, stuiter...open maken!!!! Wauw wat een leuke dingen zijn er gemaakt! Tekeningen, tekstjes, foto's van de klas en 2 prachtige slingers!! Alles werd bekeken en gelezen, de namen vlogen ons om de oren... Anouk, Femke, Lieke, Fedde, Danouk, Sil, Doutzen, Tycho, Sam... en alle anderen!! Meteen even alle name weer kunnen oefenen! en niet te vergeten 3 zakken snoep!!! lekkerrrr. Beetje jammer dat er niks in zat voor Wouter en Maaike, daarom hebben wij de zakken snoep ons maar toe geëigend :)!
Gisteren zijn we het weekend gestart met boksles, Liss ging spelen bij haar vriendinnetje Serena (heel knap, alleen maar Engels gepraat!), Wouter heeft zich in het zweet gewerkt en Era kwam logeren. 's Middags zijn we gaan zwemmen en een borrel bij Mazinga gepakt (en ijs, borrelnootjes, chips, tuccies...). Daar zit je dan weer net iets 'te lang' met als gevolg dan niemand meer zin heeft om te koken! Ai, dan maar een bbq!! Florian en Denise hadden nog genoeg vlees in huis van vorige keer, even langs de winkel en hoppa ..bbq aan!! Het werd wel een beetje laat en natuurlijk zijn de kinderen dan weer extra vroeg wakker de volgende dag (soort beloning/ straf ofzo :) ). Liss heeft daarom samen met pappa nog een tukkie gedaan 's middags!
26 Juni 2018 - 20:20
Tineke:
Wat heerlijk om jullie belevenissen weer te lezen , een dikke knuffel voor jullie allemaal ❤