Van Dali naar Walt Disney - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Wouter, Maaike, Kas, Tess en Liss Waal - WaarBenJij.nu Van Dali naar Walt Disney - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Wouter, Maaike, Kas, Tess en Liss Waal - WaarBenJij.nu

Van Dali naar Walt Disney

Blijf op de hoogte en volg Wouter, Maaike, Kas, Tess en Liss

08 Augustus 2018 | Verenigde Staten, Orlando

De laatste dag in Tampa brengen we door in het Dali museum (St Petersburg). Ook hier krijgen we een audiotour waarbij de kinderen de kidsversie krijgen. Ze moeten schilderijen zoeken en de juiste beschrijving vinden. Heel stoer dat ze het kunnen volgen, want weer de Engelse versie! We kijken onze ogen uit, wat een prachtige schilderijen. Met de uitleg erbij zie je steeds weer nieuwe dingen. Heel bijzonder hoe Dali dacht en het uitbeeld op doek. Sommige gedachten zijn wel bijzonder (beetje maf), maar wat levensecht wordt alles weergegeven. Na het museum lopen we een stukje en komen onderweg een trolleybus tegen. Als de bus stopt wenkt de chauffeur ons dat we mogen instappen. De bus rijdt een vaste route langs alle toeristische plekjes. We mogen gratis meerijden en we worden afgezet bij het strandje. Wat een prachtig uitzicht! We spotten zelfs dolfijnen. De kids spelen in het speeltuintje en wij doen de laatste scène uit ‘Notting Hill’ na (die op dat bankje, maar dan zonder zwangere buik). Daarna lopen we naar de winkelstraat voor een supergroot ijs(je), mmmmmm.

De volgende dag rijden we richting Orlando, het is maar een uurtje rijden dus ook hier stoppen we onderweg. Dit keer bij het Dinopark. We vermaken ons prima met het lezen van alle Dinoweetjes, het zoeken naar fossielen en mooie steentjes en natuurlijk de speeltuin ontdekken.

Op naar ons huisje in Orlando! Daar trotseren we eerst de toegangspoort van het resort (allemaal dezelfde huizen MET zwembad!) en vervolgens de alarmcode van het huisje. Wauw, de buitenkant is al stoer. Eenmaal binnen stuiteren we van kamer naar badkamer naar de volgende kamer en de volgende badkamer naar aaaaaaaaaaa het zwembad!!!! ‘Mogen we, mogen we..’, yep zwembroek aan en gaan!! Hier gaan we ons prima vermaken!!

We starten eerst met een relaxdag. Zwemmen, boekje lezen, zwemmen, zwemmen, ligstoel testen, zwemmen, bommetje, biertje, chipie.

Maandag en dinsdag zijn de pretparkdagen. Eerst Disneyworld! We dachten dat we best vroeg waren met een half uur van tevoren, maar sjees wat een rijen al! Gelukkig weet Wouter de juiste wachtrijen te spotten en staan we vlot in het park. Wat is het prachtig gemaakt! Van Main Street tot ‘It’s a small world’. Zoveel te zien en te doen! De eerste attractie..... tadaaaa.... de draaimolen! De wachttijden binnen vallen mee, gelukkig hebben we voor 3 attracties een Fastpass en kunnen we zo doorlopen. Zo ook bij Thunder Mountain. Superleuke achtbaan. Alleen was die donkere wolk boven de attractie minder super. Helaas zagen we die pas toen we al in de rij stonden, we konden net op tijd het afdakje bereiken, dikke druppels!!! Dan breekt de bui echt los, het begint te plensen! En dat bleef zo! Helaas werd de attractie niet stopgezet (dit keer geen onweer zoals in Busch Gardens). Braaf stappen we het karretje in, zucht, weer nat worden. De Attractie is vet gaaf, zelfs met regen! Doorweekt stappen we het karretje weer uit. Voordat we een nieuw afdakje gevonden hebben zijn we tot op de sokken nat. Grrrrrr. Gelukkig breekt snel de zon weer door. Het is heel normaal dat elke dag een flinke plensbui heeft, vaak met onweer. Toen we aankwamen werd voor de eerste 2 weken slecht weer voorspeld, maar wat valt het mee! Een buitje hier en daar is prima te doen.

We drogen op in alle andere attracties, piraten of the caribean, splash mountain (onee, daar werden we niet droger van), speedway, dombo, een gave show van monsters Inc, enz....

Dag 2 brengen we door in Epcot. Van tevoren wisten we niet zo goed wat we van dit park moesten verwachten. Minder attracties, meer spelletjes/ games/ ontdekhoekjes over de toekomst. Maar wel....ANNA en ELSA! Toch zijn er ook hier stoere attracties. We starten met ‘Soaring around the world’. Je hebt het idee dat je in een vliegtuig zit en over de wereld vliegt. Prachtig, zo levensecht lijkt alles! Op het park is 1 attractie waar vanaf het begin een enorme wachtrij is. Daar stormt iedereen meteen op af, zodat er binnen no time een wachttijd is van een uur, deze loopt de eerste uren op tot 2 uur wachten!! ‘Test Track’, je bedenkt je eigen auto en je maakt een rit! Tijdens de rit wordt de auto getest; regen, snelheid (wel 65 mile!), remmen, enz. De attractie voor mannen natuurlijk! Gelukkig was er naast de gewone en fastpassrij ook een een rij voor ‘single riders’. Die laatste had een wachttijd van een 15 minuten, je moet dan wel mazzel hebben dat je bij elkaar in de auto komt. De auto’s worden namelijk opgevuld met alle singles. Kas en Wouter gokken het er op. Mazzel, ze komen bij elkaar in de auto! De ladies wachten buiten en horen de auto’s voorbij racen! Wauw vette attractie! Eerste reactie van Kas: Cool!

De helft van het park bestaat uit ‘landen’, waar van alles te beleven is. Vooral veel eettentjes maar ook shows. Heel leuk om rond te lopen, alles is zo levensecht nagemaakt. Italië, Canada, Frankrijk, China en favoriet van de meiden... Noorwegen!! Bij die laatste vinden we de Anna en Elsa attractie! Eerst maken we een boottochtje waarin we Sven, Olaf, Anna en Elsa zien en daarna hebben we een heuse fotoshoot! Straal, straal, straal! Zie de foto’s!! Ook hier weer zo stoer om te zien hoe de meiden in het Engels kletsen met Anne en Elsa!

Als afsluiter eten we Mexicaans, waarna we nog thuis nog even een duik in het zwembad kunnen maken. Check geslaagd! Morgen een relaxdag om uit te rusten van al dat gewandel!

• 10 Augustus 2018 - 06:09

Yvonne:

Wauw, wat een prachtige vakantie beleven jullie met z'n allen!! Salvatore Dali is inderdaad indrukwekkend. Een beetje verknipt was hij wel haha. Wij zijn in Figueres in Spanje naar zijn museum geweest! Wat zullen die meiden genoten hebben van Anna en Elsa!! Geniet nog even van elkaar en deze bijzondere reis! Groetjes !!

• 10 Augustus 2018 - 08:28

Tineke:

Wat een bijzonder mooie vakantie hebben jullie samen , geniet er nog lekker van met zijn allen